regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

Ţesut popular

Țesutul reprezintă una dintre cele mai vechi îndeletniciri ștradiții.

Țesăturile tradiționale erau realizate în exclusivitate de femei, acestea petrecând uneori zile întregi pentru a definitiva o asemenea lucrare. Țesăturile traditionale precum fețele de masă, ștergarele, carpetele, constituie obiecte pe care le puteți folosi în casă sau într-un decor rustic contemporan.

Pe Valea Târnavei Mici, în vremurile de demult,  razboaie de țesut se întâlneau, aproape în fiecare casă, pe când azi, această veche tradiție este practicată doar de cățiva  localnicii din zonă. Aici îi putem aminti pe Jolan Jakab din Calimănești, ea țese cuverturi ,covoare și piese vestimentare, Szekeres Margit creează covoare și piese vestimentare iar elementele etnice pe care le folosește, reprezintă bagheta ei magică prin care conferă fiecărei ținute o valoare și identitate specifică. Jakab Edith din Ghindari, țese covoare țărănești, iar  Nagy Magdolna din Chendu creează ștergare, peretare și fețe de masă.

Camerele unde se țese, sunt deschise pentru vizitatorii care vor să-și încerce abilitățile manuale și care ar dori să cumpere aceste produse.

Disponibilitate:

Jakab Jólán, Calimanesti, nr.52, Tel. 0740 603 792

Szekeres Margit, Sangeorgiu de Pădure, Garoafei 7, Tel. 0748 152 027

Jakab Edit,Ghinari, nr. 378, Tel. 0265 584 138

Nagy Magdolna, Chendu

IMG 1791

Szekeresmargit