regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

Vinificatii traditionale

Vinurile de Jidvei își trag seva din Podgoria Tarnave, care reprezintă inima unui loc plin de  istorii, unele adevarate, altele imaginare, care dau farmec Transilvaniei.

Mulți iubitori de vin  sunt familiarizați deja cu vinurile  de la  Jidvei, Tîrnăveni, Băgaciu,  Mica,  pentru că au trecut pragul beciurilor de aici.

Vinurile excelente  se găsesc la Senereus, Filitelnic, Agrișteu, Bălăușeri, Chendu, Dumitreni,  Călimănești și Fântânele. În zona noastră nu exista sate pivniță, în schimb găsim, pivniţe şi crame foarte frumoase cu dotări s tradiționale, dar nici nu se poate vorbi despre un agroturism bine stabilit. Crama cu mușchi  și mucegai nobil  creează atmosfera unica și un miros plăcut care facilitează maturarea vinului, formarea aromei și oferă, de asemenea, un spațiu foarte intim, pentru a consuma un pahar sau două de vin. recomandăm vizitarea în Chendu și Dumitreni a pivniţelor care aparțin viticultorilor: Koncz Csaba, Havadi Mihály, Sütő Árpád, Rózsa Marton Csaba, Cseh Imre,  Attila Magyarosi Kalman, precum şi a cramei foarte arătoase din chendu care poate primii în jur de 20 de turişti,   În Balăușeri, crama lui Miklos Gyula, în Calimănești, cramele viticultorilor Orbán Ottó, Bálint Lajós, Iszlai Károly, Mollnár Csaba, în Fântânele cramele lui Fulop Zoltan și Toth Klman și bineînțeles să nu uităm de Casa Vinului din Calimănești care poate primi 50 de oaspeți.

Vinificaţia Villa Vinea din Mica are un  un magazin de prezentare  de vinului la Chendu.

Cei interesați pot să contacteze Centrul de Informare și Promovare Turistică Sângeorgiu de Pădure.

fULOPzOLTAN