regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

Fiert pălincă

Acest ţinut este propice producerii fructelor datorită condiţiilor geografice şi a microclimei specifice.

Cultura producerii fructelor, cu o tradiţie seculară, precum şi gustul şi aroma singulară şi inimitabilă a fructelor de aici face ca ţuica noastră să fie de neuitat. 

Ţuicaria Csipan

Sânsimion este un sat cu o istorie de câteva secole. Aici intâlnim țuicaria Csipan. Satul se întinde pe un teritoriu unde se întâlnesc zonele Nirajului şi a Târnavelor, la mijlocul drumului de 17 km, care leagă Miercurea Nirajului de Viforoasa.  Este aşezat într-o vale înconjurată de dealuri şi coline împădurite. Acest ţinut este propice producerii fructelor datorită condiţiilor geografice şi a microclimei specifice. Cultura producerii fructelor, cu o tradiţie seculară, precum şi gustul şi aroma singulară şi inimitabilă a fructelor de aici face ca ţuica noastră să fie de neuitat. Ţuica noastră, datorită fermentării şi distilării dirijate, îmbuteliată, conţine aroma fructelor produse în zona Nirajului şi a Târnavelor. Instalaţia de fierbere şi distilare tip cazan mic, reuneşte tradiţia şi tehnologia modernă a zilelor noastre. În sticlele decorate frumos, țuica păstrează gustul, mireasma multor fructe din grădinile şi dealurile transilvănene, precum şi amintirea Soarelui, ce l-a copt. Dacă gustăm o ţuica bună, simţim aroma fructelor, focul soarelui care coace și experienţa de secole a ţuicarilor. Se poate prepara ţuică bună numai din fructe cu o aromă corespunzătoare, deoarece aroma asigură unicitatea şi măreţia ţuicii. La țuicăria Csipan, țuica se prepară din 10-20 de tipuri de fructe, tocmai de aceea este recomandată cu încredere tuturor consumatorilor de țuică. Aici aveți ocazia să cumpărați o țuică bună și să o si gustați.

Adresa: Sânsimion   44

Tel: +40265585286

Mobil: +0742431426

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Web: csipanpalinka.ro

GPS: 46.495156, 24.834935

IMG 5793

Ţuicăria Orban

Orban Bela din Chibed, a învațat de la predecesorii lui secretele prin care obține o țuică de calitate. În zonă este singura distilerie care îmbuteliază țuica, obținută din fructe tradiționale: cireșe, gutui, afine, prune, dar și specialitatea schnapps obținută din căpșuni. Oaspeții sunt primiți de către gazde și invitați să viziteze distileria și mai apoi să deguste țuica. Mecanismul de obținere a țuicii incepe in luna octombrie șise termină in luna martie, însă distileria se poate vizita oricând. În cazul în care turiștii se anunță din timp pot avea parte și de o cinăpe lângă degustarea de țuică.

În acest an compania este membră a Cavalerilor de Coniac în Transilvania.

Orbán Béla – Chibed 372-373., tel. +40-745797228, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

GPS: 46.528973, 24.964828

ORBAN.5