regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

Rigman

Rigman se situează la 13 km de Sângeorgiu de Pădure, la 7 km de Miercurea Nirajului și la 4 km de comuna sa Neaua, întinzându-se pe ambele părți ale drumului județean 135A care leagă comuna Neaua cu Miercurea Nirajului.

Atracții turistice:

Biserica reformată construită în 1803, precum și expoziția arborilor genealogici ai familiilor care există și azi, din casa parohială reformată.

Activități în natură:

La marginea satului Rigman există o floră și o faună diversificată, de aceea o plimbare în aer liber în jurul satului este o experiență minunată.

Pentru că pe drumul din localitate  traficul este scăzut dar și pentru că frumusețea ieșită din comun a satului Rigman și a satelor din împrejurime atrage pe oricine, această șosea a devenit preferata bicicliștilor.

Cazare:

Nu există locuri de cazare autorizate ca atare. Grupurile mici, cum ar fi familiile, pot să înnopteze în casele primitoare ale locuitorilor din Rigman.

Meșteșuguri:

În sat există o tradiție în croșetat. Cei interesați pot să experimenteze și coacerea pâinii de casă.

Activități pentru timpul liber:

La marginea satului au realizat o infrastructură pentru o tabără, unde se pot primi o dată 20-30 de copii. Aceștia pot să aleagă din treizeci de activități, care au legătură cu locul, fie vorba de păsări, plante sau istoria locală. Proiectul este unul independent deja, tabăra dispunând de 3 linii educaționale.