regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

COMUNA GHINDARI

Ghindari

Ghindari se situează la 10 km nord-est de Sângeorgiu de Pădure, pe malul stâng al Târnavei Mici, pe drumul spre Sovata. Satul se află la înălțimea de 380 m deasupra nivelului mării.

Ghindari este comuna și cuprinde satele Ceie, Trei Sate, Abud și Solocma.

Atracții turistice:

Școala Wesselényi Miklós  construită între anii 1836-1838.

Monumentul memorial dedicat eroilor căzuți în cel de-al doilea Război Mondial inaugurat în 1943, pe care se putea vedea harta Ungariei cu inscripția: Așa a fost și așa va fi.

Statuia lui Dózsa György, care s-a născut aici, ridicată în 1999.

Biserica reformată construită în 1928 precum și turnul său înălțat între 1791 și 1797

Statuia lui Wesselényi Miklós, ridicată în 2007.

Galeria Pivniță din Ghindari care se află în Casa de Cultură pe o suprafață de 80 de metri pătrați. Din 1979 galeria conține o savoare din materialul realizat în cadrul taberelor de creație organizate în localitate.

Muzeul etnografic construit în 1813 în curtea casei Dósa. În trecut satul Ghindari a fost un sat de olari, oalele sale ajungând în ținuturi îndepărtate. Sculptorul renumit al satului este Vas Áron, a căror statui în special conțin motive populare.

Evenimente:

În fiecare an se organizează sărbătoarea secuiască Majális, care pe lângă că amintește de vechile tradiții legate de această sărbătoare și cuprinde programe distractive pentru fiecare vârstă, își și face un renume prin mesele rotunde pe diferite teme (panel discussions).

Cazare:

Vizitatorii pot să înnopteze la pensiunea Gerendás și la pensiunea Csont. Chiar și în clădirea primăriei există locuri de cazare.

Meșteșuguri:

Satul Ghindari are tradiție în sculptura în lemn și împletit.

Activități pentru timpul liber:

În anul 2007 s-a deschis în Ghindari un aeroport sportiv, unde turiștii se pot plimba ca pasageri cu avionul.