regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

Pálinka kóstolás az Orbán főzdében

A kibédi Orbán Béla elődeitől tanulta a pálinkafőzés szakmai rejtelmeit.

A környék egyetlen olyan pálinkafőzdéje, ahol palackozott hagyományos gyümölcspálinkát találhatunk, s a házigazda szívélyes bemutatása kóstolásra készteti az oda látogató vendéget. A kóstolást követően nehéz választani a többféle gyümölcspárlat közül: meggy, birsalma, cseresznye, áfonya, szilva, de még a különlegességnek számító eper pálinka is megtalálható náluk. A főzés ugyan októbertől kezdődik és márciusig tart, de a műhelyet a berendezéssel és a palackozót bármikor meg lehet tekinteni. Hagyományos ételekből készült vacsorát, azzal egybekötött pálinka kóstolást is szerveznek, amennyiben az érdeklődők előre jelzik szándékukat.
A bejegyzett vállalkozás védjeggyel ellátott, díszes külsejű üvegekben kínálja vásárlásra a pálinkákat, melyeket kereskedelmi egységekben hivatalosan árusíthat. Szakmaiságukról mi sem tesz jobb tanubizonyságot, mint hogy idén a vállalkozást az Erdélyi Pálinka Lovagrend tagjává avatják.

Elérhetőség:

Elérhetőség: Orbán Béla – Kibéd 372-373. sz., tel. +40-745797228, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GPS: 46.528973, 24.964828

ORBAN.6