regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

Pálinkafőzés

A Csípán pálinkafőzde egy sok száz éves múlttal rendelkező faluban,

Nyárádszentsimonon alakult 2003-ban. A falu a Nyárád- és a Küküllőmente találkozásánál, a Nyárádszeredát Havadtővel összekötő 17 km-s útszakasz közepén, dombokkal, lombhullató erdőkkel körbevett völgyben helyezkedik el. Ez a vidék kiváló földrajzi adottságainak és sajátos mikroklímájának köszönhetően alkalmas a gyümölcstermesztésre. Az évszázados hagyományokkal bíró gyümölcstermesztési kultúra, illetve az itt termelt gyümölcsök egyedülálló és utánozhatatlan íz- és illatvilága teszi pálinkánkat felejthetetlenné. Gyümölcspálinkáikban az irányított erjesztésnek és a kíméletes lepárlásnak köszönhetően sikerült palackba zárni a Nyárád- és Küküllőmentén termelt gyümölcsök felejthetetlen íz világát . Kisüsti lepárló berendezésükben ötvöződik a hagyomány és napjaink korszerű technológiája. Az ízléses, dekoratív megjelenésű, karcsú palackok az erdélyi kertek és domboldalak sokféle gyümölcsének izét és illatát őrzik magukba. A gyümölcsök beértékor 10-12 féle gyümölcsből készítünk pálinkát, amit bátran ajánlunk minden kedves fogyasztó és forgalmazó számára.
A bemutatott pálinkák a helyszínen megvásárolhatók. Pálinka kóstolásra előre egyeztetett program szerint csoportos látogatás esetén van lehetőség.

Elérhetőségek: Nyárádszentsimon (Sânsimion) 44
Tel: +40265585286
Mobil: +40742431426
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: csipanpalinka.ro

GPS: 46.495156, 24.834935

IMG 5793

Ţuicăria Orban

Orban Bela din Chibed, a învațat de la predecesorii lui secretele prin care obține o țuică de calitate. În zonă este singura distilerie care îmbuteliază țuica, obținută din fructe tradiționale: cireșe, gutui, afine, prune, dar și specialitatea schnapps obținută din căpșuni. Oaspeții sunt primiți de către gazde și invitați să viziteze distileria și mai apoi să deguste țuica. Mecanismul de obținere a țuicii incepe in luna octombrie șise termină in luna martie, însă distileria se poate vizita oricând. În cazul în care turiștii se anunță din timp pot avea parte și de o cinăpe lângă degustarea de țuică.

În acest an compania este membră a Cavalerilor de Coniac în Transilvania.

Orbán Béla – Chibed 372-373., tel. +40-745797228, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GPS: 46.528973, 24.964828

ORBAN.5