regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

Virágtermesztés

Vidékünkön hagyománya van virágkertészetnek, de a fiatalok közt is egyre több

a virágkertész, akik tavasztól őszig folyamatosan kínálják virágainkat: árvácskákat, boglárkákat, primulákat, muskátlikat, begóniákat, petuniákat, egynyáriakat, évelőket és balkon növényeket.
Egy része ezeknek a kertészeteknek az átutazó turisták számára is látható, ugyanis az országút mellett helyezkednek el, ellenben mások mint például a csejei (Ceie) virágkertészetek lévén, hogy az országúttól nagyon távol vannak, az átutazok számára ismeretlenek maradnak. A már említett Csejében (Ceie) majdnem minden lakos megélhetősége valamilyen módon kapcsolódik a virágkertészethez.

Sántha László virágkertészete
A sóváradi (Sarateni) Sántha László és családja több, mint egy évtizede foglalkozik virágtermesztéssel. Díszvirágaik csodálatos látványt nyújtanak az utazók számára a Szováta-Sóvárad útvonal felénél, ahol fóliáik és bemutató standjaik állnak. Az érdeklődő betekinthet a virágtermesztés folyamatának különböző részleteibe, gyönyörködhet a színpompás virágokban, kültéri virágberendezéseket vásárolhat, otthoni virággondozásra vonatkozó tanácsokat kérhet. A Sántha László és családja Virágkertészet sok szeretettel várja vendégeit és a vásárlókat!
Elérhetőség: Sóvárad (Sarateni) ,Jakab u. 359. sz., Tel. +40-755520968, +40-749561696

Szántó Ervin virágkertészete
Szántó Ervin és családja pár éve kezdett virágokat termeszteni. Azóta lépésről lépésre fejlesztik tudásukat, gyarapítják virágkínálatukat. Helybelieknek és idegeneknek egyaránt szívesen ajánlják cserepes és felakasztható virágjaikat. Szeretnek ezzel foglalkozni, megélhetésüket is ez biztosítja. A virágtermesztés külön életforma – vallják -, de a végtermékek, a szebbnél szebb virágok, mindig meghálálják a gondozásukba fektetett energiát.
Elérhetőségük: Sóvárad Jakab u. 456. sz., tel. +40-740488523

Tóbiás István virágkertészete
A sóváradi (Sarateni) ifj. Tóbiás István szülei honosították meg Sóváradon (Sarateni) a virágtermesztést, mint kisvállalkozást az 1990-es években. A fiatalabb Tóbiás és családja is ezzel foglalkozik 2007 óta. Virágtermesztő fóliáik Sóvárad-Kibéd határvonalánál találhatóak, ahol az arra utazók gyakran megállnak megcsodálni a virágtengereket. Főként cserepes virágok termesztésével – álló cserepessel és felakaszthatósakkal –foglalkoznak, de találhat az érdeklődő virágpalántákat is, melyeket a szükséges útbaigazítás mellett, saját maga gondozhat és fejleszthet virággá. A falu központjában található családi ház tavasztól őszig szebbnél szebb virágokban pompázik, s az arra járók szemet-lelket gyönyörködtető udvart láthatnak Tóbiáséknál.
Elérhetőség: Sóvárad (Sarateni), Jakab u. 462. sz., tel. +40-742076701

Kép 1210

santha.laszlo.6