regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

Galopul Cailor din Scaunul Mureșului

Galopul Cailor din Scaunul Mureșului a luat ființă datorită unei idei ale unui grup de prieteni, iubitori de cai.

Aceștia s-au gândit că în județul Mureș este nevoie de un concurs de cursă de cai, care ar putea fi însoțite de către programe culturale. Deși la prima ediție obiectivul a fost ca iubitorii de cai să petreacă împreună o zi plăcută, departe de zgomotul din oraș, realitatea este că s-a reușit mult mai mult decât atât. Evenimentul, organizat de patru ori până în prezent, s-a bucurat de o imensă popularitate și recunoaștere, atât în rândul iubitorilor de cai, cât și în rândul laicilor. Galopul Cailor din Scaunul Mureșului are un rol important în evenimentele de echitație din Transilvania.

În fiecare an, atragerea fondurilor necesare au reprezentat cea mai mare provocare, însă cu ajutorul sponsorilor mărinimoși, care și-au dat seama de valoarea acestui eveniment și, datorită lor, s-a reușit organizarea a patru ediții, prin care județul Mureș a intrat în circuitul echitației.

Datorită ecoului pozitiv, organizatorii sunt motivați ca și anul acesta să organizeze un eveniment care să fie mai bogat, mai palpitant decât cele anterioare.

Ediția din 2017 a Galopului Cailor din Scaunul Mureșului va fi organizată între 24-25 iunie la Sângeorgiu de Pădure, unde toată lumea interesată este așteptată cu drag.

Programul ediției din 2017 poate fi descărcat aici.

Foto Kerekes Peter Pal 024 1024x683