regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Sângeorgiu de Pădure a fost înfiinţat în anul 2015, în urma implementării proiectului „Crearea şi dotarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din oraşul Sângeorgiu de Pădure”.

Proiectul a fost finanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, din bugetul naţional şi din bugetul local al oraşului Sângeorgiu de Pădure.

Centrul de informare se află în clădirea cu cea mai mare atractivitate turistică a oraşului, respectiv  castelul Rhedey construit în stil baroc. Acesta este castelul în care s-a născut şi a crescut Claudina Rhedey, stră-stră bunica actualei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Obiectivul centrului este creşterea numărului turiştilor,  promovarea turismului local şi a regiunii cursului superior al Târnavei Mici.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Sângeorgiu de Pădure se va integra în reţeaua naţională a Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistice, putând oferi informaţii turistice de interes general şi local prin pagina Web realizată, inclusiv promovarea evenimentelor locale, a hotelurilor şi pensiunilor din zonă, a atelierelor meşteşugăreşti, a agenţiilor de turism precum şi a celorlalţi agenţi economici implicaţi în servicii turistice şi conexe.

IMG 2703