regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

PENSIUNEA „VASS” **

Pensiunea dispune de un număr de 8 camere, din care 5 sunt cu două paturi iar 3 sunt cu 3 paturi.


La parter se află restaurantul și barul.
Restaurantul îndeplinește toate condițiile.
Pensiune este echipată de asemenea cu o terasă, un bar, masă de biliard, masă de fotbal, jocuri de noroc, sală de conferințe, și televizor prin satelit în fiecare cameră.
Sala de conferință aflată la primul etaj are o capacitate de 120 de persoane.
Pensiunea organizează excursii pe malul laculul Bezidu aflat apropiere, în timpul cărora clienții pot să guste un guiaș tradițional.

Tel: 0736617295 / 0730559154 / 0730559156 / 0265578484
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Activități pentru timpul liber:
Turiștii pot să se scalde, să se dea cu barca sau să pescuiască în lacul Bezidu Nou sau să facă plimbări pe jos sau cu bicicleta în jurul lacului.
Atracții turistice:
Orașul este renumit pentru castelul Rhedey, construit în 1759, în locul unui vechi castel din secolul al XVI lea, și reconstruit în 1808. Acesta este locul unde a trăit, Rhedey Klaudia, bunica Reginei Maria-Victoria a Marii Britanii, stră-străbunica actualei regine a Marii Britanii, Elisabeta II.
Biserica Reformată a fost construită în stil gotic între secolele 13 și 14. Aici a avut loc în 1618 sinodul unitarian, iar în 1640 le revine reformaților. Turnul bisericii a fost ridicat în perioada Reformei, iar în 1760 biserica a fost reconstruită sub tutela familiei Rhedey și Wesselényi a căror amintire este păstrată și azi în această biserică. Cripta din subsolul bisericii a fost zidită în anul 1614. Aici se află și cripta familiei Rhédey. Pe flancul nordic al dealului Kalandos, au rămas doar ruinele criptei de unde au fost aduse rămăsițele frumoasei contese Rhédey Klaudia și ale soțului acesteia, Alexander de Würtemburg, precum și ale familiei lor.
Biserica Ortodoxă reconstruită în anul 1938 în locul bisericii vechi.
Conacul familiei Zeyk, construit în secolul al XVI-lea.
Monumentul memorial din Satul Bezidu Nou.
Casa memorială a scriitorului Bözödi György din Bezid
Mormintele movilare din Bezid

Rute recomandate:

  • Sovata – Praid – Lupeni (mormântul lui Tamási Áron) – Odorheiu Secuiesc – Cristuru Secuiesc – Sighișoara
  • Târgu Mureș – Brâncovenești
  • Gheorgheni – Lacul Roșu - Cheile Bicazului
  • Miercurea Ciuc - Șumuleu Ciuc – Tușnad – Lacul Sfânta Ana (lac în crater vulcanic)
  • Masivul Făgărașului – Lacul Bâlea – Brașov – Bran (castelul Bran)