regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

CASA DE OASPEŢI „MONIKA” ** Flori

Casa de oaspeți Monika se găsește pe drumul ce leagă Târgu Mureș de Sovata, în comuna Sărățeni, la 56 de km de reședința de județ (DN13A) sau la 42 de km (DJ135), la 5 km de Sovata și la 7 km de Praid.

Casa de oaspeți compusă din două unități este la 200 de m de centrul localității, pe o stradă liniștită de-a lungul unui pârâu, în împrejurimi sătești plăcute. Proprietarii îi așteaptă cu drag pe oaspeții care vor să se distreze sau să se odihnească, oferindu-le cu drag o prezentare a localității Sărățeni, a istoriei sale, a stilului de viață de demult și de acum a sătenilor, a frumusețiloe naturale ale zonei și ale atracțiilor turistice.

Acceptăm animale de companie;
Pentru copii: grădină, loc cu nisip, leagăn;
Parcare: privată, închisă;
Limbi vorbite: maghiară, română;
Prețuri orientative: în funcție de servicii
Program: de luni până vineri, non stop, tot anul
Adresă: Sărățeni, nr. 106
Tel: +40-743-034381
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Activități pentru timpul liber:
Programe de istorie locală: plimbare în jurul satului cu ghid, vizitarea rămășițelor castrului roman și a locului cetății Csombód, vizitarea bisericii și a școlii, familiarizarea cu arhitectura tradițională din Sărățeni
Programe sportive: marș, ciclism cu bicicleta proprie, schiat, datul cu săniuța, patinat, călărit
Cunoașterea meșteșugurilor populare, cu implicarea vizitatorilor în realizarea produsului: sculptarea lemnului (produse decorative și de uz casnic), fabricarea porților, a instrumentelor și a obiectelor de mobilier, realizarea produselor decorative din piele, creșterea de găini, țesutul, împletitul, fierberea pălincii, împletirea coșurilor.
Pregătirea și gustarea mâncărurilor tradiționale: gătirea mâncărurilor de zi cu zi din Sărățeni, coacerea prăjiturilor (bulgări de zăpadă, dáláuzi, cozonac secuiess, și altele), prepararea tăițeilor, coacerea pâinii, fierberea dulceții, frigerea cărnii la grătar, tăierea porcului.

Atracții turistice:
Biserica reformată, școala generală, monumentele memoriale din primul și al doilea război mondial, rămășițele castrului roman (autoritate a sării), locul cetății vechi Csombód, porți sculptate, vechi uși țărănești, poduri, dealul Becheci cu capela ecumenică, peșterile Mosdókő, Siklódkő (Pitra Șiclodului) și Szalamandrák (Salamandrelor), drumul sării, zona Natura din 2000, casa de joacă eco pentru grădiniță, gospodărirea ecologică, ateliere de mobilă, atelierul de sculptură și camerele artistului popular Király Csaba, casa în care s-a mutat scriitorul Király László.
Pe o rază de 20 de km: orașul cu băi termale Sovata, Praid – cetatea Rapsonné, Corund, Castelul Rhedely din Sângerogiu de Pădure, lacul Bezidu Nou cu monumentul dedicat satului inundat.

Rute recomandate:

  • Sovata – Praid – Lupeni (mormântul lui Tamási Áron) – Odorheiu Secuiesc – Cristuru Secuiesc – Sighișoara
  • Târgu Mureș – Brâncovenești
  • Gheorgheni – Lacul Roșu - Cheile Bicazului
  • Miercurea Ciuc - Șumuleu Ciuc – Tușnad – Lacul Sfânta Ana (lac în crater vulcanic)
  • Masivul Făgărașului – Lacul Bâlea – Brașov – Bran (castelul Bran)