regio UE GR MDRAP sdp fonduri_ue
Search

Az Erdőszentgyörgyi Országos Turisztikai Információs és Népszerűsítő Központ 2015-ben jött létre, az „Országos Turisztikai Információs és Népszerűsítő Központ létrehozása és felszerelése Erdőszentgyörgy városában.”

A projektet a Regionális Fejlesztésért Európai Alapból, a nemzeti költségvetésből és Erdőszentgyörgy város helyi költségvetéséből finanszírozták.

Az információs központ a város turisztikailag leglátványosabb épületében található, a barokk stílusban épült Rhédey-kastélyban. Ebben a kastélyban született és nevelkedett Rhédey Klaudia, Nagy-Britannia jelenlegi királynőjének, II. Erzsébetnek az ükanyja.

A központ célja a turisták számának növelése, a helyi turizmus és a Kis-Küküllő felső folyása vidékének a népszerűsítése.

Az Erdőszentgyörgyi Országos Turisztikai Információs és Népszerűsítő Központ bekapcsolódik majd az Országos Turisztikai Információs és Népszerűsítő Központok országos hálózatába, általános és helyi érdekű turisztikai információkat nyújtva a weboldalán keresztül, beleértve a helyi események, az övezetben található szállodák és panziók, kézműves műhelyek, utazási irodák, valamint a turisztikai szolgáltatásokba bevont és kapcsolódó többi gazdasági szereplő népszerűsítését.

IMG 2703